Shifting Gears

BIKE FITTING MET RETUL

Retül heeft een systeem ontwikkeld (motion capture system) waarbij de meting dynamisch wordt gedaan. Tijdens het fietsen wordt door middel van een camera en een aantal LED punten op het lichaam de beweging in kaart gebracht. De biomechanica van het lichaam verandert tijdens het fietsen, voornamelijk onder grotere belasting. Door dit na te bootsen tijdens de fietsmeting kan de meest optimale houding bereikt worden waardoor de kans op blessures en andere ongemakken zoveel mogelijk voorkomen worden.

De meting neemt ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag en kost 200 euro. Na de intake, waarbij gekeken wordt naar oa de flexibiliteit, begint de fietsmeting. Tijdens de meting wordt de fiets aangepast. Dit gebeurd aan de hand van de camera opname maar ook aan de hand van de klachten die aanwezig zijn. Aan het einde van de meting vergelijken we de opgenomen beelden van voor en na de meting om inzichtelijk te maken wat er is veranderd. Als laatste wordt de fiets opgenomen met de Zin. Dit stukje gereedschap communiceert met de camera en kan op die manier alle fietsmaten exact doorgeven. Alle gegevens worden gebundeld en toegestuurd zodat je dit altijd kan raadplegen. Ideaal als je ergens een fiets huurt of je nieuwe fiets laat afstellen.

Met een grote keuze uit zadels, stuurpennen en andere belangrijke items kan de houding direct worden aangepast zodat nagenoeg iedereen met een op maat afgestelde fiets naar huis kan!

Blijf op de hoogte van onze promoties