De Herboren Legende

‹ Toon alle items
Er is in het mountainbiken een hoop veranderd sinds de introductie van de Stumpjumper in 1981. Eén ding is de afgelopen decennia echter hetzelfde gebleven: De Stumpjumper FSR is de ultieme trailfiets. De vernieuwde Stumpjumper verstevigt deze positie met revolutionaire technologieën zoals onze Rx Trail shock tune, ongekende SWAT integratie, 650b en 29er opties, de kortste achterbrug van alle trailfietsen en een nog betere trail-geometrie.

Trailfietsen moeten alles kunnen. Met een focus op zowel klim- als daaleigenschappen, deinst de Stumpjumper FSR nergens voor terug.
  • De geometrie is vanaf de grond af ontworpen voor 650b of 29" wielen.
  • ​​​Minder steil balhoofd van 67/67,5° en 150/135 mm veerweg (650b/29" modellen).
  • Kortere achterbrug van 420/437 mm voor nog meer wendbaarheid (650b/29" modellen).
Controle en trapefficiëntie zijn van cruciaal belang bij het trailrijden. Tijdens het klimmen moet alle energie uit je benen de fiets dichter bij de top brengen, terwijl afdalingen even gaaf als altijd moeten zijn.
  • Onze actieve, volledig onafhankelijke linkage houdt de vering voortdurend actief, zodat het achterwiel in contact blijft staan met de ondergrond. We hebben het FSR-systeem verder verfijnd voor all-round trail prestaties, zonder afscheid te nemen van het ManFu ontwerp met volledige toegang tot de zadelbuis, volledige gesealde cartridge lagers en hardware die zich eenvoudig laat servicen.
  • Samen met onze demperpartners hebben we het volume, compressie en rebound-range van alle Stumpjumper en Rhyme achterdempers nauwgezet getuned.
Je weet nooit wat de trails gaan brengen. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Eerder introduceerden we al SWAT op de Epic, en nu hebben we dit concept aangepast voor de trails met onze revolutionaire SWAT Door.
  • De SWAT Door op de onderbuis biedt toegang tot een compartiment met plaats voor een binnenband, tool en pomp - zonder dat dit ten koste gaat van de stijfheid van het frame en zonder geratel of gekletter.
  • SWAT wraps houden binnenbanden, pompen en CO2 patronen bij elkaar.
  • Volledig interne kabelgeleiding via molded carbon leidingen om de kabelbehuizing uit de weg te houden en te beschermen.
Al onze Stumpjumper FSR modellen zijn voorzien van onze nieuwe Command Post IRcc verstelbare zadelpen, interne kabelgeleiding en krachtige Shimano remmen. Alle modellen zijn dankzij de Taco Blade en onze vernieuwde achterbrug geschikt voor een voorderailleur. Elk model wordt bovendien geleverd met brede Traverse velgen voor een beter bandprofiel en meer grip.

Foto's

Blijf op de hoogte van onze promoties