2019 MEN'S DIVERGE SPORT

  • Het FACT 9r carbon frame beschikt over onze Open Road Geometry, steekassen en Future Shock Progressive vering met 20mm veerweg.
  • De stijve, lichtgewicht FACT carbon voorvork zorgt voor messcherp stuurgedrag.
  • Shimano 105 schakelsysteem met hydraulische schijfremmen voor uitstekende remkracht onder alle omstandigheden.

Belangrijkste eigenschappen

  • De Diverge Sport is vanaf de grond af ontworpen als een ware verkenningsmachine. Toch voelt de fiets zich even goed thuis op een lastige gravelklim als tijdens een groepsrit door de polder. Het klinkt misschien een beetje als een cliché, maar we kunnen de Diverge niet anders omschrijven dan een pure alleskunner.
  • Dankzij een compleet opnieuw ontworpen frame is de nieuwe Diverge veelzijdiger dan ooit. We hebben goed naar jullie geluisterd: veel rijders vroegen om meer ruimte voor brede banden. Het nieuwe frame biedt dan ook ruim voldoende ruimte voor 700x42mm of 650bx47m banden - plus aardig wat modder. Daarnaast hebben we het frame flink op dieet gezet. Door de lessen die we hebben geleerd bij de ontwikkeling van de Roubaix toe te passen, hebben we een FACT 9r frame ontwikkeld dat tot een van de lichtste frames in zijn categorie behoort.
  • Vervolgens hebben we de traditionele cyclocross geometrie ingeruild voor iets compleet nieuws - Open Road Geometry. Je kunt het zien als de wegversie van een moderne trailgeometrie. Hiermee combineren we speelse rijeigenschappen met voorspelbare stuureigenschappen. Bovendien is het bottom bracket meer dan een halve centimeter lager dan bij de vorige Diverge, is de balhoofdhoek minder steil en hebben we de wielbasis korter gemaakt. Het resultaat? Een fiets waarmee je ontzettend veel plezier kunt beleven op onverharde paden, maar die ook uitstekend presteert op de weg.
  • Met een wegfiets over gravel en zandpaden rijden is ontzettend gaaf, maar bredere banden met lage druk kunnen niet alle hobbels opvangen. Daarom hebben we een nieuwe versie van onze Future Shock in het Diverge ontwerp verwerkt. Hierdoor worden niet alleen hobbels efficiënt opgevangen, maar blijven de voorspelbare stuureigenschappen intact: omdat de wielbasis tijdens het inveren niet verandert, blijft de effectieve balhoofdhoek onveranderd. Wanneer je dus een bocht induikt, wordt je nooit verrast door onderstuur of slechte handling. In tegenstelling tot de originele Future Shock is de Diverge voorzien van een progressieve veer - ideaal voor offroad gebruik, omdat er voor grotere hobbels en obstakels een stijvere vering nodig is.
FRAME
Specialized FACT 9r carbon, Open Road Geometry, 12x142mm thru-axle, Future Shock Progressive suspension, 20mm of travel, flat-mount disc, BB386
VORK
Specialized FACT carbon, flat-mount disc, 12x100mm thru-axle
VOORWIEL
DT R470 Disc, sealed cartridge hubs, 14g spokes, 24h
ACHTERWIEL
DT R470 Disc, sealed cartridge hubs, 14g spokes, 24h
BINNENBAND
Presta valve, 48mm
VOORBAND
Sawtooth Sport, black, 700x38mm
ACHTERBAND
Sawtooth Sport, black, 700x38mm
CRANKSTEL
Praxis Alba M30, PF30
TANDWIELEN
48/32T
TRAPAS
Praxis, PF30
SCHAKELHENDELS
Shimano 105 R7020 hydraulic disc
VOORDERAILLEUR
Shimano 105
ACHTERDERAILLEUR
Shimano 105 R7000, long cage, 11-speed
CASSETTE
Shimano 105, 11-speed, 11-34t
KETTING
KMC X11 EL, 11-speed w/ Missing Link™
VOORREM
Shimano 105 R7070, flat-mount disc
ACHTERREM
Shimano 105 R7070, flat-mount disc
STUUR
Specialized Adventure Gear Hover, 12-degree flare
STUURLINT
S-Wrap Roubaix w/ sticky gel
STUURPEN
Specialized, 3D-forged alloy, 4-bolt, 6-degree rise
ZADEL
Body Geometry Toupé Sport, steel rails, 143mm
ZADELPEN
Carbon, single-bolt, 30.9mm
ZADELPENKLEM
Diverge collar for carbon frames

Blijf op de hoogte van onze promoties