2018 MEN'S DIVERGE EXPERT

Belangrijkste eigenschappen

  • De Diverge Expert is vanaf de grond af ontworpen als een ware verkenningsmachine. Toch voelt de fiets zich even goed thuis op een lastige gravelklim als tijdens een groepsrit door de polder. Het klinkt misschien een beetje als een cliché, maar we kunnen de Diverge niet anders omschrijven dan een pure alleskunner.
  • Dankzij een compleet opnieuw ontworpen frame is de nieuwe Diverge veelzijdiger dan ooit. We hebben goed naar jullie geluisterd: veel rijders vroegen om meer ruimte voor brede banden. Het nieuwe frame biedt dan ook ruim voldoende ruimte voor 700x42mm banden - plus aardig wat modder. Daarnaast hebben we het frame flink op dieet gezet. Door de lessen die we hebben geleerd bij de ontwikkeling van de Roubaix toe te passen, hebben we een FACT 9r frame ontwikkeld dat tot een van de lichtste frames in zijn categorie behoort.
  • Vervolgens hebben we de traditionele cyclocross geometrie ingeruild voor iets compleet nieuws - Open Road Geometry. Je kunt het zien als de wegversie van een moderne trailgeometrie. Hiermee combineren we speelse rijeigenschappen met voorspelbare stuureigenschappen. Bovendien is het bottom bracket meer dan een halve centimeter lager dan bij de vorige Diverge, is de balhoofdhoek minder steil en hebben we de wielbasis korter gemaakt. Het resultaat? Een fiets waarmee je ontzettend veel plezier kunt beleven op onverharde paden, maar die ook uitstekend presteert op de weg.
  • Met een wegfiets over gravel en zandpaden is ontzettend gaaf, maar bredere banden met lage druk kunnen niet alle hobbels opvangen. Daarom hebben we een nieuwe versie van onze Future Shock in het Diverge ontwerp verwerkt. Hierdoor worden niet alleen hobbels efficiënt opgevangen, maar blijven de voorspelbare stuureigenschappen intact: omdat de wielbasis tijdens het inveren niet verandert, blijft de effectieve balhoofdhoek onveranderd. Wanneer je dus een bocht induikt, wordt je nooit verrast door onderstuur of slechte handling. In tegenstelling tot de originele Future Shock is de Diverge voorzien van een progressieve veer - ideaal voor offroad gebruik, omdat er voor grotere hobbels en obstakels een stijvere vering nodig is.
  • Om de fiets nog veelzijdiger te maken, hebben we ervoor gezorgd dat je maar liefst drie bidonhouders kunt monteren en het frame voorzien is van bevestigingspunten voor spatborden en bagagedragers. Bovendien wordt fiets geleverd met onze Road SWAT™ kit, die ruimte biedt aan een binnenband, CO2-patroon, CO2-pompkop, ventielverlenger en geldclip. Hiermee is de fiets niet alleen perfect om over gravelwegen te scheuren, maar is hij ook prima geschikt voor bikepacking of woon-werkverkeer.
  • Bij de Diverge Expert hebben we voor een compromisloze afmontage gekozen, met een volledige SRAM Force 1 groepset met hydraulische schijfremmen, stijve en lichtgewicht Roval SLX 24 wielen en razendsnelle 700x38mm Trigger Pro banden.
FRAME
Specialized FACT 9r carbon, Open Road Geometry, 12x142mm thru-axle, Future Shock Progressive suspension, 20mm of travel, flat mount disc, BB386
VORK
Specialized FACT carbon, flat mount disc, 12x100mm thru-axle
BINNENBAND
700x28/38mm, 48mm Presta valve w/ extender
VOORBAND
Specialized Trigger Pro, 60 TPI, 2Bliss Ready, folding bead, 700x38mm
ACHTERBAND
Specialized Trigger Pro, 60 TPI, 2Bliss Ready, folding bead, 700x38mm
CRANKSTEL
SRAM Force 1
TANDWIELEN
42T X-Sync
TRAPAS
SRAM BB386, 68mm, no spacer
SCHAKELHENDELS
SRAM Force 1 hydraulic, 11-speed
ACHTERDERAILLEUR
SRAM Force 1, long cage, 11-speed
CASSETTE
SRAM XG 1150, 11-speed, 10-42t
KETTING
KMC X11EL, 11-speed w/ Missing Link™
VOORREM
SRAM Force, hydraulic disc
ACHTERREM
SRAM Force, hydraulic disc
STUUR
Specialized Expert Hover, alloy, 75x125mm
STUURLINT
S-Wrap w/ Sticky gel
STUURPEN
Specialized, 3D forged alloy, 4-bolt, 7-degree rise
ZADEL
Body Geometry Phenom Comp, Adaptive Edge design, Hollow Cr-Mo rails, 143mm
ZADELPEN
S-Works FACT carbon, 20mm offset
ZAD

Blijf op de hoogte van onze promoties