2021 EPIC HARDTAIL PRO
Te bezichtigen in de winkel

  • Ridiculously capable, incredibly light, and refreshingly comfortable, the Epic Hardtail’s dropper-post friendly FACT 11m carbon frame rewrites the hardtail playbook with game-changing success.
  • The RockShox SID SL BRAIN fork serves up 100-millimeters of brilliantly controlled BRAIN travel while bringing damper adjustments top-side for quick, on-the-fly tweaks.
  • SRAM's XO1 Eagle AXS electronic drivetrain fires off some of the crispest shifts around while still providing a maximum 500-percent gear range.

Belangrijkste eigenschappen

  • Denk je hard na over een hardtail mountainbike die andere renners ten schande zal zetten? Geen zorgen, zo dacht het engineering-droomteam achter de Epic Hardtail Pro er ook over. En hoewel ze misschien niet in magie geloven, is dat de eerste gok die onze Specialized Factory Racing-rijders hadden over hoe we erin slaagden de deuren van de hele hardtail-racecategorie omver te blazen. Werken aan de lichtst mogelijke fiets is al jaren een race die zich in een wedstrijd bevindt, maar tegen welke prijs? De strijd om de grammen heeft zeker niet zonder slachtoffers plaatsgevonden, met hardtail XC-mountainbikes die voor een harde en schokkerige rit ten koste gingen van capaciteit en veelzijdigheid. Maar wie zei dat de vermoeidheid die ontstaat door tegen je eigen fiets te vechten je sneller maakt? In plaats daarvan erkenden we dat de snelste fiets meer is dan alleen de lichtste fiets. De belachelijk capabele, comfortabele, lichte en all-round snelle Epic Hardtail. Natuurlijk hebben we elke centimeter van het Epic Hardtail-frame geoptimaliseerd om sowieso het lichtste productie-hardtail-frame ter wereld te produceren. Maar we hebben ook prioriteit gegeven aan onze toewijding om een Epic Hardtail te creëren die even capabel als comfortabel is met agressieve singletrack-geïnspireerde geometrie. Reken daarbij een verhoogde bandenspeling en een frame dat obsessief is ontworpen voor meer verticale flexibiliteit. En tegelijkertijd een fiets die leeft en de basisprincipes ademt. De Epic Hardtail Pro is is uitgerust met SRAM's elektronische Eagle X01 AXS groep, Roval Control Carbon wielset en RockShox SID SL BRAIN voorvork.

Blijf op de hoogte van onze promoties